18 forme care iti fac unghiile mai frumoase… sau nu :)))

Cand vine vorba de unghii te sfatuiesc sa le porti perfecte de fiecare data, indiferent de forma sau marimea lor. Bine.. nu trebuie nici sa exagerezi cu lungimea asa cum este doamna de mai jos. Pentru ea este un fetish, si trebuie tratat ca atare.


Eu in schimb vreau sa va vorbesc despre diferitele forme ale unghiilor. Voi stiati ca sunt 12 forme diferite? Unele dintre ele au niste denumiri un pic mai ciudate, dar haideti sa le enumeram si sa le exemplificam:

 1. Forma rotunda

Forma rotunda
Aceasta forma este perfecta pentru cele care vor sa isi pastreze manichiura scurta. Un beneficiu al unghiei scurta si rotunda este faptul ca nu o sa te agati in nimic si nu trebuie sa ai mare grija sa nu le rupi.

 1. Forma patrata

Forma patrata
Aceasta este foarte comuna, populara si ideala pentru un french manicure perfect. Merge foarte bine pe unghiile medii sau lungi.

 1. Forma stietto

Forma stiletto
Toate stim ca degetele lungi sunt frumoase. Forma stiletto este folosita in special pentru a alungi degetele scurte. Aceasta forma este pentru unghiile foare lungi. Nu sunt foarte practice, dar daca te descurci cu ele GO AHEAD!

 1. Forma de migdala

Forma migdala
La fel ca forma stiletto, si cele migdala alungesc degetele. Deoarece marginile unghiei sunt pilite un pic mai mult, aceasta forma este predispusa ruperii mai usor.

 1. Forma patrato-ovala

Forma patrato-ovala
Stiu, suna ciudat, dar gandeste-te ca este o unghie patrata cu colturile rotunjite. Aceasta forma merge aproape la oricine.

 1. Forma balerina

Forma Balerina
Aceasta forma este denumita si “sicriu”. Scary nu? De fapt acest model se face atunci cand tai varful unei unghii stiletto. Astfel unghia ia aspectul unei “pointe” (incaltarile balerinelor care le ajuta sa stea pe varfuri).

 1. Forma “varf de munte”

Forma “varf de munte”
Diferenta dintre acest stil si stilul stiletto este lungimea. Unghiile “varf de munte” sunt mult mai scurte si mai usor de purtat.

 1. Forma “picioare de rata”

Forma “picioare de rata”
Hahahha.. scuze, dar nu ma pot opri din ras. Hmm.. oare e tot fetish? Totusi acest stil de unghii exista. Putine manicuriste accepta sa faca aceasta forma pentru ca este impotriva standardelor care au fost invatate sa le faca. Huh… bine macar ca nu o sa le vedem peste tot pe strada.

 1. Forma “Lipstick” adica Ruj

Forma Lipstick
Aceasta forma este realizata cu ajutorul bazei acrilice. Forma este facuta in asa fel incat varful unghiei sa imite inclinatia rujului.

 1. Forma ovala

Forma ovala
Daca forma ta naturala a unghiei este lata si mare, acest stil este pentru tine. Unghiile ovale combina stilurile migdala, patrat si rotund si le fac puternice si dragute.

 1. Forma “varf de sageata”

Forma “varf de sageata”
Acest stil este facut din forma ovala. Adica la o unghie cu forma ovala ascuti varful astfel incat sa dea aspectul de varf de sageata.

 1. Forma “edge”


Aceasta forma seamana cu forma varf de sageata dar este mult mai mare. Un stil neconventional foarte greu de purtat.

Mie personal imi plac 3 stiluri: forma migdala (cea mai des purtata de mine), forma stiletto si forma balerina, toate purtate cu aceeasi nuanta de oja: FOREVER NUDE. :)))


Care sunt stilurile tale preferate?

Inainte de a-ti alege urmatoarea forma a unghiilor tale, rasfata-ti mainile cu un scrub pe masura si cu o masca de hidratare care le va lasa moi si frumoase!

Bonus inca 6 modele noi in imagine:

Kisses, love and hugs!

Nails

A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Publicat
Din categoria Blog

Lasă un comentariu