Comprimarea timpului – o realitate nestiuta

compresia timpului

Astazi m-am trezit, m-am uitat la ceas si nu am putut sa nu observ ca este 1 martie… ! Da..da.. prima zi de primavara, ziua in care ghioceii sunt la loc de cinste si ziua in care domnii ne lovesc cu o floare aleasa.

1 Martie 2017… Pai? Unde s-au dus ianuarie si februarie? Parca acum o luna era Craciunul si parca abia am terminat sa ne revenim dupa Revelion. Unde a fugit vacanta de iarna? Se apropie vara? Uhmm… o sa clipim din ochi si o sa ne trezim pe plaja in mijlocul lui Iulie. Stiiiiu ca multi va doriti asta dar…

Oricat am vrea sa nu credem asta, timpul se scurge. Dar parca atunci cand eram mici, luna ianuarie dura mai mult. Dura mai mult si ziua. Dura mai mult tot. Multi or sa spuna ca perceptia asupra timpului se schimba odata cu inaintarea in varsta, insa m-am documentat si nu e asa. Din pacate timpul se comprima.

Nu mai avem timp si adevarul este ca nu mai avem 24 de ore pe zi. Avem doar 16. De ce? Cu ceva timp in urma, oamenii de stiinta au descoperit ca Pamantul genereaza un puls asemenea batailor de inima. Acest puls sau frecventa, denumita si rezonanta Schumann, a fost stabilita ca fiind de 7,8 cicluri pe secunda de mii de ani. Insa, incepand cu anii 1980, pulsul Pamantului a inceput sa bata mai repede. Aproximativ 12 cicluri pe secunda.

Un lucru ciudat este ca oamenii de stiinta cred ca in momentul in care Pamantului ii va “bate inima” cu 13 cicluri pe secunda, acesta se va opri din rotatie. Si va sta nemiscat 3 zile, apoi ar incepe sa se roteasca in jurul axei sale in cealalta directie. In aceasta ecuatie este vorba de o inversare a campului magnetic. Soarele va rasari de la vest si va apune la est. Insa teoria nu a fost niciodata demonstrata.

De asemenea, un puternic cutremur din anul 2010 in Chile, a modificat axa Pamantului si a micsorat durata unei zile cu 1,26 microsecunde. Aceasta schimbare este nesemnificativa dar permanenta. O microsecunda este a milioana parte dintr-o secunda.

“Orice eveniment la nivel mondial care implica miscari ale unor mase afecteaza rotatia Pamantului”, a declarat Benjamin Fond Chao din cadrul Centrului aerospatial Goddard al NASA.

Cert este ca datorita frecventei accelerate noi nu mai percepem ziua de 24 de ore, ci doar de 16 ore. Este vorba doar de o perceptie. Este vorba ca noi simtim acest timp comprimat.

Asa ca eu vreau sa va spun ca trebuie sa traim frumos. Trebuie sa ne bucuram de fiecare secunda, trebuie sa radem mai mult si trebuie sa traim mai mult intr-un timp mai scurt. Trebuie sa fim mai buni si sa oferim celor de langa noi toata iubirea. O primavara frumoasa va doresc!!

Kisses, love, hugs and happiness!

A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Publicat
Din categoria Blog

Lasă un comentariu